O nas

Nekaj o gostišču flosar

Spoštovani gostje, dobrodošli v gostišču Flosar.

V gostinske vode nas je ponesla večletna želja po lastni gostilni. Deset let nazaj smo našo zgodbo začeli v planinski koči na Lisci. Z veliko truda in odrekanja smo se razvili v prave gostince, katerim nikoli ni zmanjkalo želje po ustvarjanju in kreiranju hrane za goste. Naša hrana je vedno pripravljena iz najboljših sestavin in z največjo mero ljubezni.

Ob koncu leta 2019 smo začutili, da je čas za spremembe. Naši novi začetki so se v februarju 2020 začeli v Radečah, in sicer v Gostišču Flosar. V novem okolju smo dobili novo voljo, nov zagon in verjamemo, da bomo skupaj oblikovali novo nepozabno zgodbo.

Zakaj ime Flosar? Flosar = Splavar. Radeče so znane po splavarjenju, ki je bila nekoč pomembna gospodarska dejavnost in zaradi česar so Radeče postale splavarsko pristanišče. Ravno zaradi tega je bila to edina logična izbira imena.

 

Gostišče se nahaja v Radečah, ob izlivu potoka Sopote v reko Savo. Radeče so mesto na območju Posavja in predstavljajo središče občine Radeče, ki se nahaja med Zidanim Mostom in Sevnico. Razvilo se je ob stičišču cestnih, in železniških in prometnih poti, ki povezujejo Dolenjsko, Celjsko kotlino, Spodnje Posavje in Posavsko hribovje. Nekdaj je bila pomembna gospodarska panoga splavarjenje na Savi. Še danes se lahko s splavom zapeljete po reki in prepustite raziskovanju tukajšnje kulturne dediščine. Radeče obdajajo hribi Vranski hrib, Loška gora, Stari grad, Svinjski rt, Kočevarjev hrib in omogočajo domačinom aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Po končani aktivnosti se lahko okrepčajo v našem gostišču, kjer jih pogostimo z dobro domačo hrano.